Vazhdimisht,nga viti 2001,sote ne menyr perkushtimore u perkujtuan te masakruarit nga qyelli dhe toka vendoret e te gjitha moshave,nga Ergjani femije deri te mosha 70 vjecare.Eshte madakra ma e rende ne keta vise e kryer me paramendim nga institucionet e larta te IRMJ-se,qe vepruan se bashku duke bere nji hakmarje klasike ndaj popullates vendore e cila fajsohej se strehonte UCK-istet.U shkaktua plaga ma e thelle,be hakmarjen barbare,nga ata qe e kishin humbur luften,me qellim te dyfisht:Te mbroj institucionet dhe te bindin popullaten.Kjo masaker u ngjason atyre te bera gjate shekullit te kaluara dhe ne fillimin e ketij shekulli ne gjithe hapsirat shqiptare,si asaj te recakut,te slluocanit,te porrojt te teteoves,te shoelles se kercoves dhe te tjera.Nga vendoret u perkujtuan nga ata qe kishin perjetuar tmerret.Nga te ardhurit u vendisen trandafila dhe u than te pathenat deri me sote,duke vecuar mizorit,mohimet e vlerave kombetare,nga istitucionet,individ te papergjegjshem te cilet provokojne dhe bejne ndasi te thella.Shume shoejte,gjat vjeshtes,shqiptaret do te shprehen qart e sakt, ludhur me te drejtat e tyre,barazin,perspektiven!
Lavdi Deshmoreve-Martireve!
SHVL-UCK-Kombetare
Shkup,12.08.2018

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here