23 C
Tirana
E mërkurë, Gusht 16, 2017

I pamundshëm bojkoti i produkteve të Serbisë? (Video)

Institucione në mbrojtje të bizneseve dhe vetë biznesmenët thonë se është i pamundshëm bojkoti i produkteve të Serbisë. Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Safet Gërxhaliu, shprehet se prodhimet vendore duhet të trajtohen në mënyrë...

Gratë që mbajnë familje nga prodhimet bujqësore

Nazlije Gërguri është nga fshati Studime e Vushtrrisë. Para shtatë vitesh kjo grua themeloi një organizatë,e cila merret me prodhimin dhe përpunimin e pemëve dhe perimeve. Organizatën në të cilën gjatë sezonës së verës...

Sektori i qumështit dhe konsumatori përballë vajit të palmës

Shoqata e Qumështorëve të Kosovës dhe Shoqata e Fermerëve Kosovarë të Qumështit organizojnë konferencën, ku do të shpalosen fakte të reja në sektorin e qumështit, si dhe përdorimin e vajit të palmës në disa...

Rahoveci i kënaqur me investimet e KEDS-it

Fshati Celinë e Rahovecit, gjatë luftës, nuk ka pësuar vetëm në njerëz. Ky fshat ishte shkatërruar në tërësi nga forcat serbe. Shtëpitë e djegura dhe të shkatërruara në tërësi pas luftës, janë rindërtuar me...

Hoti: Do të ketë reduktim të TVSH-së në disa produkte

Ministri i Financave, Avdullah Hoti, ka pritur sot në takim përfaqësuesit e Odës Ekonomike Gjermano-Kosovare (OEGJK), me të cilët ka diskutuar për masat e reja të Pakos Fiskale 2.0. Me këtë rast, përfaqësuesit e OEGJK...

Bujqësia me kamatat më të larta për kredi

Banka Qendrore e Republikës së Kosovës (BQK), ka njoftuar Sektori i bujqësisë vazhdon të ketë normën më të lartë të interesit në kredi, por që megjithatë vazhdon të renditet i dyti për nga rritja...

Qeveria miraton raportin financiar të vitit 2016

Kabineti qeveritar i ka miratuar 10 pika të rendit të ditës në mbledhjen e së premtes ndër të cilat edhe emërimin e zëvendësdrejtorit të Përgjithshëm në Autoritetin e Aviacionit Civil të Republikës së Kosovës,...

Paraja publike shpenzohet përmes proceseve të korruptuara

Mbi 700 milionë euro në vit të buxhetit të Kosovës shpenzohen përmes prokurimit publik, fushë kjo e cila për vite me radhë në raportet vendore dhe ndërkombëtare, ishte konsideruar si burim i korrupsionit në...

Pakoja e re fiskale pritet të ketë më shumë lehtësira për bizneset

Në vazhdën e diskutimeve me komunitetin e biznesit për pakon fiskale 2.0 Ministria e Financave ka organizuar sot takim diskutimi me përfaqësuesit e Odës Ekonomike të Kosovës, si dhe përfaqësues të Shoqatave të bizneseve...

MF paralajmëron ligj për lojërat e fatit

Ministri i Financave, Avdullah Hoti ka deklaruar se gjatë javës së ardhshme do të diskutojnë për një afat kohor se kur përmbyllet procesi i fiskalizimit, derisa njoftoi se përveç kërkesës për ta bërë një...

TË REKOMANDUARA

- Reklama -