Dhimbja kockash, ndjeshmëria ose dhimbjet muskulare janë disa nga problemet më të zakonshme në ditët e sotme, veçanërisht në moshën e mesme ose të moshuarve. Por kur të rinjtë ndiejnë këtë lloj dhimbjeje, duhet të shqetësoheni. Shëndeti kockor është diçka që rrallë duhet t’ju shqetësojë. Madhësia muskulore dhe trashësia e eshtrave përgjithësisht zvogëlohen kur bëheni më pak aktivë. Ju ofrojmë një recetë tepër popullore që do të bëjë mrekulli për shëndetin e kockave tuaja, veçanërisht kur e merrni rregullisht. Ajo përbëhet vetëm nga tre përbërës. Është shumë e lehtë për t’u përgatitur dhe është gjithashtu shumë e lirë.

Ju duhet:
300ml alkool farmaceutik (70%)- për lyerje
100ml e jod
10 pilula aspirina prej 300 mg

Të gjithë përbërësit mund të blihen në farmaci. Jodi ka veti të forta antiseptike dhe është shumë e dobishme për një shumëllojshmëri të gjerë të formave patogjene të jetës, duke përfshirë organizmat mikroskopikë, protozoa, infeksionet, kmykun ose bakteret.

Përgatitja: Përzierni së bashku alkoolin dhe jodin. Pastaj, shtypni tabletat e aspirinës dhe shtoni ato në përzierje. Lëreni të pushoni për 21 ditë në një vend të ftohtë dhe të errët. Përdoreni atë si kompresa për zonat ku ndjeni dhimbje.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here